Määrätietoisesti kohti tulevaisuutta (Luvian Saha ja Julia Valtanen)

Luvian Saha Oy mukana tukemassa nuoria urheilijoita tavoitteissaan

25.09.2020

Luvian Saha Oy on mukana tukemassa nuoria useiden eri liikuntaharrastusten mahdollistumisessa sekä näiden toimintaedellytysten parantamisessa. Tukeminen on painottunut erityisesti nuorten ja lasten joukkueurheiluun, jossa tuettavia joukkueita tai ryhmiä on yhtiön toiminta-alueella vuosittain yhteensä noin kymmenkunta. Lajikirjo koostuu useista eri lajeista kuten pesäpallosta, jalkapallosta, jääkiekosta, salibandysta ja yleisurheilusta. Viimeisimpänä yksittäisenä kohteena on ollut paikallisen frisbeegolf-radan rakentamisen tukeminen.

Yrityksenä olemme nähneet tärkeänä olla mukana tukemassa erityisesti lasten ja nuorten liikuntaharrastusmahdollisuuksia. Liikunnan tärkeys ja siitä huolehtiminen tämän päivän arjessa korostuu entisestään. Joukkueurheilun tukeminen ja sen kautta harrastusolosuhteisiin vaikuttaminen jakaantuu vuosittain erittäin laajalle ryhmälle, koskien hyvinkin suurta määrää lapsia, nuoria sekä heidän perheitään. Tukemalla monin eri tavoin, annamme osaltamme oman panoksemme vuosittain yhteensä vähintään 200 liikunnan harrastajalle, kertoo yhtiön kotimaan myyntipäällikkö Antti-Matti Kivelä. Kaikkiin tukihakemuksiin emme pysty valitettavasti vastaamaan myöntävästi, sillä saamme niitä vuosittain kymmeniä. Meille tärkeää on erityisesti paikallisuus ja se, että tuettavan kohderyhmän toiminnan sekä oman toimintamme arvot ja periaatteet kohtaavat toisensa mahdollisimman hyvin, täydentää Kivelä.

Luvian Saha on ollut vuodesta 2017 lähtien mukana voimakkaasti myös yhden lupaavan yksilöurheilijan tukemisessa. Yhtiö on toiminut keihäänheittäjä Julia Valtasen (19) yhtenä neljästä pääyhteistyökumppanista neljän sopimusvuoden ajan. Kulunutta sopimuskautta on kuvattu termein ”Julian keihäsmatka kohti tulevaisuuden isoja tavoitteita”. Tämän matkan tavoitteena on Julialla sekä hänen taustajoukoillaan ollut selkeä päämäärä vuodelle 2020: Olla yksi Suomen naisten kärkiheittäjistä.

Tavoitteen mukaisen keihäsmatkan voidaan todeta onnistuneen erittäin hienosti, Julian saavutettua loppukesän Suomi-Ruotsi maaottelussa korkeimman palkintokorokkeen omalla henkilökohtaisella ennätyksellään 57,91 metriä (600 g keihäs).

On ollut hienoa seurata Julian kehittymistä omalla urallaan vuosien ajan sekä yrityksenä olla mukana mahdollistamassa tällaisen nuoren urheilijan kehittymistä kohti omia tavoitteitaan. Julian uran kehittymistä voi kuvailla erittäin tavoitteelliseksi, suunnitelmalliseksi ja määrätietoiseksi kokonaisuudeksi. Toiminnan lähtökohdat ovat kuten jatkuvasti kehittyvässä yritystoiminnassakin: Tavoite, suunnitelma ja niiden toteuttamiseksi vaadittava määrätietoinen sekä säntillinen työ, vaihe kerrallaan. Julian onnistuminen asetettujen tavoitteiden saavuttamisessa, määrätietoisen työn päätteeksi, on tässä kohtaa se paras palkinto myös kaikille tukijoille, toteaa yhtiön toimitusjohtaja Veli-Matti Puuska

Luvian Sahan merkitys on uran kannalta ollut merkittävä. Yhteistyökumppanit ovat antaneet urheilijalle ja valmennukselle mahdollisuuden laadukkaaseen tekemiseen. Yhteistyökumppanien avulla on saatu hankittua huippuvarusteet, joilla on iso merkitys myös kehitykseen. Kisamatkoille olemme voineet lähteä edellisenä päivänä ja valmistautua kisoihin ammattimaisesti, toteavat Julia ja manageri-isä Ilpo Valtanen

Luvian Sahan merkitys on ollut uran kannalta merkittävä, antaen mahdollisuuden laadukkaaseen tekemiseen, toteaa Julia Valtanen. Kuvassa Julian rinnalla Luvian Saha Oy:n kotimaan myyntipäällikkö Antti-Matti Kivelä sekä toimitusjohtaja Veli-Matti Puuska.

Juliasta:

URA

 • Euroopan nuorten olympiafestivaali 2017 Györ Unkari: Kultaa SE tuloksella 58,11m (500g keihäs)

 • Nuorten EM 2019 Ruotsi: sijoitus 11.

 • SM hopeaa 2019

 • SM19 kultaa 2019

 • SM19 kultaa 2020

 • Suomi-Ruotsi maaotteluvoitto 2020 tuloksella PB 57,91m

 • 2020 U20 maailmantilaston 3.

 • Hallussa 5 kpl suomenennätyksiä eri ikäluokissa

 • Ensimmäinen suomalainen 15-vuotias, joka heittänyt 600 g keihästä yli 50m (31.8.2016 Turku)

 • Yhteensä SM-mitaleja ulkona 4 kultaa (+joukkuekulta 2016), 2 hopeaa. Hallissa 3 kultaa.

 • Pääyhteistyökumppanit: Luvian Saha Oy, Eurajoen Säästöpankki, West-EL ja Lähitapiola Lännen

Pesäpallo, tyttöjen superpesis (SM-mitalit 7kpl)

 • Kausi 2020 Hopea

 • Kausi 2019 Kulta

 • Kausi 2018 Hopea + halli Kulta

 • Kausi 2017 Hopea + halli Hopea

 • Kausi 2016 halli Pronssi

 • Tyttöjen superpesiksessä yhteensä 143 ottelua tehoilla 15 kunnaria, 202 tavallista = 217 lyötyä juoksua, 94 tuotua ja 479 kärkilyöntiä. Ottelumäärässä kautta aikojen tilaston 2.

Kauden jälkeen on hyvä hetkeksi pysähtyä (Luvian Saha Oy ja Julia Valtanen)