HS Timber Group ostaa Luvian Saha Oy:n

02.05.2022

Wien, 2. toukokuuta 2022

HS Timber Group ostaa Luvian Saha Oy:n
• Saha- ja jalostuslaitoksen hankinta Länsi-Suomesta
• Täydellinen laajennus HS Timber Groupin puutuotevalikoimaan
• Tunnettu tuotemerkki “Luvia” säilytetään

HS Timber Group on ostanut 29.04.2022 100 % suomalaisen Luvian Saha Oy:n osakkeista. Yrityksen tuotteet tunnetaan vientimarkkinoilla nimellä Luvia Wood. Yritys sijaitsee Luvialla Eurajoen kunnassa, Länsi-Suomessa. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.
Luvian Saha Oy:n sahatavaran vuosituotanto on noin 300 000 m3 ja yritys työllistää noin 120 työntekijää, mikä tekee yrityksestä merkittävän työnantajan alueellisesti. Luvialla sahataan ja jatkojalostetaan oman puunhankintaorganisaation hankkimaa kotimaista havupuuta, pääasiallisesti vientimarkkinoille. Saha sijaitsee vientisatamien lähellä. Korkealaatuisia tuotteita markkinoidaan asiakkaille maailmanlaajuisesti.
Luvian Saha Oy:n ydinosaamista on sahatavaran tuotanto ja sahatavaran jatkojalostus. Jatkojalostuksessa yritys käyttää pääasiassa omaan sahatavaratuotantoon pohjautuvaa raaka-ainetta. Yhtiö tuottaa sahatavaran lisäksi korkelaatuisia puuvalmiita ja pintakäsiteltyjä jalostetuotteita, joita tullaan tuottamaan ja markkinoimaan jatkossakin Luvia-brändin nimellä. Yhtiön tuotevalikoima sopii täydellisesti HS Timber Groupin portfolioon.
HS Timber Group on yksi Euroopan johtavista puunjalostusyrityksistä, jolla on tuotevientiä yli 70 maahan. Luvian Sahan ostolla HS Timber Group haluaa kasvaa ja laajentaa tuotevalikoimaansa. Uusi omistaja on nimenomaisesti sitoutunut sijaintiin, kokeneisiin työntekijöihin ja siellä valmistettuihin tuotteisiin. Toiminnan tason kasvattamista ja laajentamista tullaan arvioimaan.
HS Timber Groupille laajentuminen Suomeen tarkoittaa myös olemassa olevien toimintojen vahvistamista sekä yhtiön kasvukurssin jatkumista.

HS Timber Groupista
HS Timber Group on pitkään alalla toiminut itävaltalaista alkuperää oleva puunjalostusyritys, jonka juuret ovat erittäin vahvasti Keski- ja Itä-Euroopassa, erityisesti Romaniassa. Konserni toimii pääosin puutuoteteollisuuden parissa, harjoittaen myös puukauppaa ja bioenergian tuotantoa. Konsernilla on kaksi sahaa, pylväs- ja palkkitehdas sekä rimalevytehdas Romaniassa sekä yksi saha Saksassa. Itävallassa, Saksassa ja Romaniassa noin 3 500 henkilöä työllistävä HS Timber Group on yksi Euroopan johtavista puunjalostusyrityksistä, joka valmistaa korkealaatuisia puutuotteita teollisuusasiakkaille kaikkialla maailmassa. HS Timber Group GmbH on osa Evergreen Privatstiftungia.
www.hs.at

Yhteystiedot HS Timber Group
Johannes Vetter
Tiedottaja
Puh.: +43 664 88 578 224
Sähköposti: press@hs.at

Myyjäosapuolten kommentit yrityskaupasta:

”Perheyritystämme kohtaan on osoitettu kiinnostusta toimialan sisältä useaan kertaan vuosien varrella.
Nyt aika oli kypsä omistajuudesta luopumiselle ja yrityksemme seuraavalle askeleelle. Kohtasimme itävaltalaisen pitkään alalla toimineen yrityksen, joka ilmaisi vahvan halun yrityksemme toiminnan edelleen vahvistamiseksi ja kehittämiseksi.
Meille on tärkeää erinomaisen henkilökuntamme tehtävien jatkuminen muutostilanteessa. Haluamme tässä yhteydessä myös kiittää ammattitaitoista ja tehtäviinsä sitoutunutta henkilökuntaamme, toteavat Huhtamaan perheen omistajaosakkaat.”

Yhteystiedot Luvian Saha Oy
Veli-Matti Puuska
Toimitusjohtaja
Puh.: +358 50 522 4795
www.luviansaha.fi