Elämme puusta vielä pitkään

Olemme yksi Suomen suurimmista sahoista ja jatkojalosteiden tuottajista. Jo vuodesta 1976 asti olemme olleet toimialamme edelläkävijöitä ja uskoneet ammattitaitoisesti käsitellyn puun kysyntään.

Metsät ja puu seuraavienkin sukupolvien tukena

Arvot ohjaavat toimintaamme

Arvomme ohjaavat kaikkea toimintaamme ja muodostavat ytimen, jonka ympärille strategiamme on rakennettu. Arvot luovat pohjan päivittäiselle toiminnallemme ja vievät meitä yhdessä eteenpäin.

Arvojamme ovat luottamus, uudistumisen rohkeus, vastuullisuus, ilo työskennellä sekä aktiivisuus.

Visiomme

Tulevaisuutemme on puissa. Yhtenä monipuolisimmista uusiutuvista ja uudelleenkäytettävistä raaka-aineista se on mahdollistamassa kestävää huomista.

Uskomme, että ammattitaitoisesti käsitellylle puulle on kysyntää jatkossakin. Asiakaslähtöisenä ja ketteränä toimijana pyrimme olemaan edelläkävijöitä ja esikuvia koko toimialalle.

Luvian Saha Oy:n toiminta käynnistyi vuonna 1976, kun Matti Huhtamaa ja Jukka Lehtonen ostivat sahan Erkki Haulalta. Omistajavaihdoksessa Haulan sahasta tuli Luvian Saha Oy. Yhtiötä kohtasivat alkuvuosina myös takaiskut, sillä saha paloi kesäkuussa 1979 täysin. Suomalaisen puutavaran voimakkaasti kasvanut ulkomainen tarve loi kuitenkin kysyntää, joten yritys nousi jaloilleen ja on perustamisestaan asti kasvanut tasaisesti investoiden.  Vuonna 1997 yrityksen koko osakekanta siirtyi Huhtamaan perheelle. Kasvu on jatkunut tähän päivään asti ja jatkuu edelleen tasaisena.
Kasvua läpi historian

Luvian Saha Oy:n toiminta käynnistyi vuonna 1976, Matti Huhtamaan ja Jukka Lehtosen ostettua Haulan sahan Erkki Haulalta. Erkki Haulalla oli ollut sahaustoimintaa alueella vuodesta 1959 lähtien. Omistajavaihdoksessa Haulan sahasta tuli Luvian Saha Oy. Yhtiötä kohtasi alkuvuosina myös takaisku, sahan palaessa kesäkuussa 1979. Suomalaisen puutavaran voimakkaasti kasvanut ulkomainen tarve loi kuitenkin kysyntää, joten yritys nousi jaloilleen ja on perustamisestaan asti kasvanut tasaisesti investoiden.

Vuonna 1997 yrityksen koko osakekanta siirtyi Huhtamaan perheelle.
Toukokuusta 2022 lähtien Luvian Saha Oy on osa itävaltalaista HS Timber Groupia (www.hs.at).

Paikallinen ja globaali

Henkilökohtaiset asiakassuhteet, vastuullinen toimintaketjumme ja suomalaisen metsän arvostus ovat vuosien saatossa tehneet meistä halutun ja pitkäkestoisen puukauppakumppanin Suomessa. Maineemme on kiirinyt myös maailmalle. Toimintamme alusta alkaen olemme vieneet länsisuomalaisessa metsässä kestävästi kasvatettua, sahattua ja jatkojalostettua puutavaraa viidelle eri mantereelle.

Vuonna 2022 yhtiö tuottaa 315 000 m3 sahatavaraa sekä 45 000 m3 jalostetuotteita. Liikevaihtomme on yli 100 M€ ja henkilökuntaa yhtiössämme on 120. Viennin osuus toiminnastamme on 85 prosenttia, sen kohdistuessa 32 eri maahan.

Perustettu: 1976
Liikevaihto: 100 M€
Viennin osuus: 85 %
Henkilöstö: 135