Luvian Saha Oy luopuu puutavaratalostaan

04.06.2021
Tiedote 04.06.2021

Toimenpiteestä ei seuraa henkilöstövähennyksiä. Puutavaratalon vakituiset työntekijät sijoittuvat tulevaisuudessa muihin työtehtäviin Luvian Sahalla.

Luvian Saha Oy luopuu Luvia Wood-nimellä tunnetusta puutavaratalostaan Luvialla.

”Päätöksen taustalla on osaltaan kaupan alan viime vuosien rakennemuutos, jossa vaatimukset valikoimien kattavuudelle ovat merkittävästi lisääntyneet,” sanoo Luvian Saha Oy:n toimitusjohtaja Veli-Matti Puuska.

Puutavaratalo perustettiin vuonna 2005 välittämään Luvian Saha Oy:n tuotteita alueen yksityis- ja yritysasiakkaille. Luvian Saha Oy laajensi samanaikaisesti yhtiön perustoiminnoissa voimakkaasti jalostustoimintojaan. Tyypillistä toiminnan alkuvaiheessa oli pienerien sekä projektityyppisten tuotteiden valmistaminen.

Luvian Saha Oy:n toiminnoissa on keskitytty viimeisen kymmenen vuoden aikana kehittämään yhtiön ydinliiketoimintoja, jotka muodostuvat sahatavaran ja sahatavarajalosteiden valmistuksesta. Puutavaratalon toiminnan merkitys on vastaavasti pienentynyt perustoiminnan tukena.

”Olemme onnistuneet yhtiönä kasvamaan nykyisen kokoiseksi, kansainväliseksi ja toimialalla hyvin menestyväksi sekä arvostetuksi yritykseksi ja työllistäjäksi. Se on osaltaan onnistunut sillä, että olemme kohdentaneet voimavaramme niihin asioihin, jotka osaamme parhaiten ja mihin alueellinen raaka-aineemme sekä tuotantolaitteistomme soveltuvat parhaiten.”

Puutavaratalon toiminnoista käsin katsottuna se on tarkoittanut sitä, että oman tuotantomme nykyinen tuotevalikoima on kaventunut puutavaratalon toiminnan alkuvuosista.

Puutavaratalosta luopuminen ei aiheuta vakituisen henkilökunnan osalta henkilöstövaikutuksia. Henkilökunta sijoittuu tulevaisuudessa muihin tehtäviin Luvian Sahalla.

Puuska näkee Luvian Saha Oy:n tulevaisuuden valoisana.

Tavoittelemme maltillista kasvua vuosittain. Kestävä kehitys on entistä tärkeämpää, mikä edistää tulevaisuudessa puutavaratuotteiden suosion kasvua ja kysyntää niin Suomessa kuin maailmallakin. Viennin osuus tuotannostamme on noin 85 prosenttia,” sanoo Puuska.

Luvian Saha Oy palvelee jatkossakin suomalaisia rakennustarvikeketjuja ja puutavaraliikkeitä.

”Keskitymme jatkossa toimittamaan tuotteitamme sellaisille asiakkaille, joille sahatavaran ja sahatavarajalosteiden myynti on osa heidän ydinliiketoimintaansa.”

Puutavaratalon toiminta päättyy syksyn 2021 aikana. Puuska kuitenkin toivoo, että toiminta voisi jatkua mahdollisesti uuden omistajan alla.

”Toiminnalle on haettu ja haetaan edelleen jatkajaa.”

Luvian Saha Oy on yksi Suomen suurimmista ja vakavaraisimmista yksityisistä sahatavaran ja sahatavaran jatkojalosteiden tuottajista. Luvian Saha Oy:n liikevaihto on noin 90 MEUR. Vuosittainen sahatavaran ja sahatavarajalosteiden tuotantomäärä on noin 330 000 m3. Tuotannosta 85 % menee vientiin 32 eri maahan – henkilöstön määrä on 125 henkilöä.