Määrätietoisesti kohti tulevaisuutta (Luvian Saha ja Julia Valtanen)

Om oss  ›  Aktuellt

Luvian Saha Oy med och stödjer unga idrottare i deras mål

25.09.2020

Luvian Saha Oy är med och stödjer unga genom att möjliggöra olika idrottsverksamhet samt förbättra verksamhetsvillkoren. Stödet fokuseras speciellt på lagsporter för barn och unga, och varje år stöds sammanlagt ungefär ett tiotal lag eller grupper på bolagets verksamhetsområde. Grenarna är till exempel boboll, fotboll, ishockey, innebandy och friidrott. Det senaste enskilda objektet har varit att stödja byggandet av den lokala frisbeegolfbanan.

Som företag anser vi att det är viktigt att vara med och stödja speciellt barns och ungas idrottsmöjligheter. Vikten av motion och att sörja för den i dagens vardag betonas allt mer. Stödjandet av lagidrotten och därigenom påverkandet av omständigheterna fördelas årligen till en mycket omfattande grupp och berör ett mycket stort antal barn och unga samt deras familjer. Genom att stödja på många olika sätt gör vi för vår del årligen en insats för sammanlagt minst 200 idrottare, berättar bolagets försäljningschef i Finland, Antti-Matti Kivelä. Vi kan tyvärr inte bevilja alla stödansökningar, eftersom vi årligen får tiotals ansökningar. För oss är speciellt lokalitet viktigt och att den stödda målgruppens verksamhets och vår egen verksamhets värderingar och principer möter varandra så bra som möjligt, tillägger Kivelä.

Luvian Saha har sedan år 2017 varit med och stött en lovande individuell idrottare i stor utsträckning. Bolaget har fungerat som en av spjutkastare Julia Valtanens (19) fyra huvudsamarbetspartner under fyra avtalsår. Det innevarande avtalsåret har beskrivits med orden ”Julias spjutresa mot framtidens stora mål”. Som ett mål på denna resa har Julia och hennes stödteam haft ett tydligt ändamål för år 2020: Att vara en av Finlands bästa spjutkastare.

Man kan konstatera att målet uppnåddes mycket väl, eftersom Julia nådde den högsta prispallen i landskampen mellan Finland och Sverige i slutet av sommaren med sitt eget personliga rekord på 57,91 meter (600 g spjut).

Det har varit fint att följa Julias utveckling i hennes karriär under årens lopp samt att som företag vara med och möjliggöra en sådan ung idrottares utveckling mot sina egna mål. Utvecklingen av Julias karriär kan beskrivas som en väldigt målinriktad, planmässig och målmedveten helhet. Utgångspunkterna för verksamheten är såsom hos ständigt utvecklande företagsverksamhet: Ett mål, en plan och målmedvetet samt regelbundet arbete för att uppnå dem, en fas i taget. Julias framgång i att uppnå fastställda mål som avslut på målmedvetet arbete är i detta skede den bästa belöningen även för alla som stödjer henne, konstaterar bolagets verkställande direktör Veli-Matti Puuska

Luvian Sahan merkitys on uran kannalta ollut merkittävä. Yhteistyökumppanit ovat antaneet urheilijalle ja valmennukselle Luvian Sahas betydelse för karriären har varit avsevärd. Samarbetspartnerna har gett idrottaren och tränarna möjligheten till högklassig träning. Med samarbetspartnernas hjälp har man kunnat skaffa topputrustning, som har en stor betydelse även för utvecklingen. Vi har kunnat åka på tävlingsresor föregående dag och förbereda professionellt inför tävlingarna, konstaterar Julia och hennes manager och pappa Ilpo Valtanen

Luvian Sahas betydelse för karriären har varit avsevärd och gett möjligheten till högklassig träning, konstaterar Julia Valtanen. På bilden bredvid Julia Luvian Saha Oy:s försäljningschef i Finland Antti-Matti Kivelä samt verkställande direktör Veli-Matti Puuska.

Juliasta:

Karriär

 • European Youth Olympic Festival 2017 Györ Ungern: Guld finskt rekord med resultatet 58,11 m (500 g spjut)
 • EM för unga 2019 Sverige: placering 11.
 • FM silver 2019
 • FM19 silver 2019
 • FM19 guld 2020
 • Finland–Sverige landskampsvinst 2020 med resultatet PB 57,91 m
 • 2020 U20 tredje i världsrankingen.
 • Fem finländska rekord inom olika åldersgrupper
 • Första finländska 15-åringen som har kastat ett 600 g spjut över 50 m (31.8.2016 Åbo)
 • Sammanlagt FM-medaljer utomhus 4 guld (+lagguld 2016), 2 silver. Inomhus 3 guld.
 • Huvudsamarbetspartner: Luvian Saha Oy, Eurajoen Säästöpankki, West-EL och Lähitapiola Lännen

Boboll, superpesis för flickor (FM-medaljer 7 st.)

 • Säsong 2020 Silver
 • Säsong 2019 Guld
 • Säsong 2018 Silver + inomhus Guld
 • Säsong 2017 Silver + inomhus Silver
 • Säsong 2016 inomhus Brons
 • Superpesis för flickor sammanlagt 143 matcher med 15 homeruns, 202 vanliga = 217 slagna lopp, 94 inkomna och 479 hemslag. Tvåa i statistiken genom tiderna i antal matcher.

Efter säsongen är det bra att ta en paus (Luvian Saha Oy och Julia Valtanen)